Bærum Seilforening
Overnattingsleir
Kontaktinformasjon til leirleder →
Felles informasjon som gjelder for alle Waka Waka-kurs →
Er dere klare for den råeste sommerleiren?
Ingen dager er like på overnattingsleir. Det er fullt kjør fra morgen til kveld med seiling, vannsport, bading, nye venner og leiraktiviteter. Vi legger vekt på å prøve ulike typer for jolle- og brettseiling, SUP, vannski og wakeboard. Vårt mål er at deltakerne skal mestre noe nytt og ikke minst få seg en ny venn. Sammen skaper vi de beste sommerminnene i et trygt og sikkert miljø.
Hvordan er det å overnatte på Ytre Vassholmen?
Deltakere og trenere bor sammen på Ytre Vassholmen, med utsikt over hele Oslofjorden. Vi har gutte- og jenterom, hvor alle får bo med minst en person de kjenner fra før. Reiser man alene går dette helt fint. Vi garanterer at alle får seg en ny venn innen lunsj første dag. Det er 3 til 6 deltakere per rom.
Alle måltider serveres av trenere, og vi spiser i felles spisesal. Frokost: 8:15, middag 12:30, kvelds: 17:00. Hver ettermiddag er det åpen kiosk hvor det selges brus og annet digg.
På øya er det enkle fasiliteter, og ikke innlagt ferskvann. Alt ferskvann fraktes med båt fra land og prioriteres til matlagning, drikkevann, oppvask og vasking.
På øya er det to utedoer. Vi anbefaler at dere forbereder deltageren deres på at det kun er utedo tilgjengelig på øya. I tillegg finnes det utedusjer tilgjengelig.
Generell informasjon for alle sommerleir.
👦
Alder
10-15 år
🛟
Barn per trener
Maks 8
⏰
Levering og henting
Mandag 10:00
Fredag 14:30
🏖️
Hvor vi er
Ytre Vassholmen
📍
Levering Og henting
Bruksveien 83, Snarøya
🗓️
Uker med leir
26, 27, 32 & 33
Pris
5 900 kr
Medlemspris
5 550 kr

Et lite glimt av sommerens
store eventyr
Et lite glimt av sommerens
store eventyr
Alt dere trenger å vite!
Info - overnattingsleir
Informasjon om overnattingen, rom og huset
Overnattingsleiren holder til på Ytre Vassholmen, en øy utenfor Snarøya.
Deltakerne innlosjeres på rom med 3 til 6 personer på Nissen-hytten og klubbhuset vårt. Vi har gutte- og jenterom. Alle får bo med minst en person de ønsker å bo med, ellers prøver vi å fordele etter alder. Rommene er enkle med en seng til hver, en skuff og knagg til hver. Man må derfor ta med sovepose/dyne og pute med sengetøy.
På øya har vi to dusjer og en utedo som vaskes minst en gang hver dag. Dusjene henter vann fra brønn og kan derfor være salte. Vannet er varmt. Det er vask ute med såpe og antibac tilgjengelig i nærheten av toalettet og ved tannpussen. Det står alltid ferskvann på dunker tilgjengelig ved disse plassene til drikke- og skyllevann.
Vi har tørkerom med luftavfukter, og henger opp tørkesnor til våtdrakter, vest, håndkle og badetøy. Det er ikke lov til å ta med våte ting eller klær på rommet.
Dagsprogram
- 08.15: Frokost
- 09.20: Første økt med aktiviteter, vanligvis på vannet
- 12.30: Lunsj
- 13.50: Andre økt, vanligvis på vannet
- 17.00: Middag
- 18.00: Åpen kiosk
- 18.30: Tredje økt, vanligvis på land
- 21.30: Legging
Tidsprogrammet justeres vanligvis litt gjennom uka, og aktivitetene er avhengig av været.
Mat og allergier
Det serveres 3 måltider hver dag. Frokost, middag (varm lunsj) og kvelds. Frokost kl. 08:15 består av frokostblanding og brødskiver. På fredagen blir det en overraskelse hvis alle har vært flinke under leggingen. Kl. 12:30 serveres varm lunsj og kl. 17 serveres kvelds som består av brødskiver og gratinerte rester fra varm lunsj. Maten forberedes av trenerne.
Meny:
- Mandag: Karbonader
- Tirsdag: Pølser og pommes frites
- Onsdag: Lasagne
- Torsdag: Taco
- Fredag: Lapskaus
Vi tar høyde for og legger til rette for allergier. Gi beskjed til leirleder på praktisk informasjon e-posten i forkant av leir.
Sikkerhet
Vi har strenge sikkerhetsrutiner for vannaktivitetene og -sport. Alle trenere får en grundig innføring i reglene og praktisk opplæring sammen med ansvarlig leirleder.
Deltakerne får en egen innføring i hvordan systemet og rutinene fungerer, samt hvordan man bruker utstyret riktig. Vi bruker alltid vest, og det skal alltid være en badevakt tilstede.
Vi tilpasser farten etter forholdene. Er det dårlig vær eller for mange båter på sjøen har vi ikke slike vannaktiviteter. Deltakernes sikkerhet er vår øverste prioritet.
Vi har rutiner for brann. Deltakerne får en innføring i hva de skal gjøre på rommene ved brannalarm, og vi forsøker å gjøre en brannøvelse hver uke.
OBS: Vi ber dere ikke fortelle deltakerne om dette i forkant.
Første dag
Hver mandag er det mange barn som deltar på sommerleir uten å kjenne noen fra før av, og hver fredag er det mange barn som reiser hjem med nye vennskap.
- Alle får hjelp til å komme i gang.
- Faste rutiner sørger for sosial inkludering.
- Barn seiler to og to. Trenerne bestemmer makkerpar.
- De som kjenner hverandre får seile sammen, men rullering oppfordres.
- Trenerne er alltid tilgjengelige under landaktiviteter og lunsj for å sikre at alle blir inkludert.
Aktiviteter
Hver dag prøver vi å få til en økt med seiling og en økt med annen moro på sjøen. Seiling hvis det er gode forhold, og andre vannaktiviteter hvis det ikke er seilvær. Noen dager er vi heller på land på kvelden.
Vannaktiviteter: vannski, wakeboard, flyteelementer. Landaktiviteter: fellesleker, disco, bål, mafia, capture the flag. Egen plan for regnværsdager.
Sosialt og pedagogisk tilnærming
Hver mandag er det mange barn som deltar på sommerleir uten å kjenne noen fra før av, og hver fredag er det mange barn som reiser hjem med nye vennskap.
- Alle får hjelp til å komme i gang.
- Faste rutiner sørger for sosial inkludering.
- Barn seiler to og to. Trenerne bestemmer makkerpar.
- De som kjenner hverandre får seile sammen, men rullering oppfordres.
- Trenerne er alltid tilgjengelige under landaktiviteter og lunsj for å sikre at alle blir inkludert
Hjemlengsel
Hjemlengesel oppstår nesten hver uke. Vi prøver å ha en tett dialog og oppfølging av barnet det gjelder og med dere foreldre som kjenner hovedpersonen best. Sammen erfarer vi, at vi klarer å få barna til å føle seg trygge og motivere dem til å bli en dag til eller hele uken.
Telefonnbruk og kommunikasjon med foreldre underveis
Opplevelsen blir best uten mobiler. Derfor får man ikke ta med seg telefon på leir. Det er dårlig med lademuligheter, ingen internett og det er fare for at ting blir borte eller vått. Det er heller ingen besøkstid gjennom uken.
Foreldre som vil ha kontakt kan døgnet rundt ringe leirleder. Deltakerne kan også alltid be om å få ringe hjem fra leirleders telefon i løpet av dagen, men det tas hensyn til å finne et tidspunkt som passer. Foreldre kan også snakke med leirleder alene.
Vi anbefaler å følge med på Facebook for oppdateringer og bilder. Vi prøver å oppdatere hver dag. Lenke til FB-page.
Ansvar for eiendeler og gjenglemt
Alt deltakerne tar med seg, tas med på eget ansvar. Vi anbefaler at alle har reiseforsikring og at alt merkes med navn. Det kan være lurt å lage pakkeliste som man sender med.
Sommerleiren tar ikke ansvar for gjenglemt tøy eller utstyr. Vi forsøker å ta med gjenglemt tøy ved levering på fredagen, og prøver å samle alt på Sarbuvollen til uken etter. Her kan man hente etter avtale på e-post: [email protected]
Vi anbefaler å være med på å pakke bagen og sjekke den før hjemreise. Det kan også være lurt å lage en pakkeliste for å få oversikt.
Fotografering
Vi tar bilder og fotografere deltakerne gjennom uken. Bildene legges ut på facebook med daglige oppdateringer. Samtykke til fotografering gjøres i registreringsskjemaet.
Pakkelisten
Merk alt tøy med navn 🏷️
Personlig utstyr
- Vannflaske
- Solkrem
- Caps/solbriller
- Håndkle og toalettsaker
- Lommepenger til kiosk
- Soverpose eller sengetøy
- Ikke mobil
Klær til alle værforhold
- Flytevest (ikke oppblåsbar)
- Badetøy
- Våtdrakt (gjerne to – spesielt om man fryser lett)
- Skiftetøy
- Ullundertøy
- Regntøy
- Regn- og vindtett jakke
- Minst to par sko til utebruk
- Slippers/flipflops
Dagsoversikt
En uke på leir
Mandag: Bli kjent og innlosjering
Vi møtes i Bruksveien. Trenerne hilser og tar i mot baggene. Pass på å ha vesten tilgjengelig. Etter at alle er kommet har vi en felles samling og sier hade til foreldre. Vi fordeler oss i båter med trenerne og kjører ut til øya. Ute på øya går vi gjennom regler og innlosjerer oss på rommene. Trenerne hjelper til og når alle er ferdige har vi navneleker inntil lunsj. Den gjeveste navneleken er mafia-leken som pågår gjennom hele uken. Etter lunsj blir det vannsport eller seiling.
Tirsdag: Seiling og vannsport
Tirsdag er en “vanlig” dag på overnattingsleir. Vi har en økt med vannsport, en med seiling og en med leiraktiviteter på land.
Onsdag: SUP-tur og kubbturnering
Vi drar på SUP-tur til Storøya. Her har vi kubbturnering og bading før vi vender tilbake til Ytre for lunsj og for å ta fellesbilde med alle på Vassholmen Sommerleir. På ettermiddagen blir det enten seiling eller vannsport, avhengig av været.
Torsdag: Disko, båltenning og finale i kubb
Dagen starter med et Clean seas-foredrag (om plast i havet). Deretter blir det vannaktiviteter. På ettermiddagen griller vi pølser til kvelds før vi har stafetter og disco. Discoen er et av ukens høydepunkter og trenerne står for god stemning og danseleker. Årets disko-tema er…. Etter disko tar vi et kjapt bad før bålet for uken tennes. Rundt bålet lager vi smores og synger leirsanger.
Fredag: SUP-regatta og pakking
Vi har SUP-regatta rundt øya, og avslutning av ukens Mafia-lek. Til slutt blir det pakking og utvask før kursen venner hjem til mor og far.
Leirleder

Erling Oldervoll Poppe er leirleder for denne sommerleiren! Han gleder seg til å bli kjent med nye deltakere og skape de beste sommerminnene!
- 47 922 06 042
- [email protected]
Overnattingsleir
Bærum





