Om oss

Dette er Waka Waka: Tarjei Mo Batalden, Gard Jakob Ørka, Henrik Andersen, Hedevig Nilsson (f.v)

Det er oss du møter på vannet på kurs, og ved spørsmål og henvendelser. Bli bedre kjent med oss som jobber på sommerleir!

Waka Waka Sommerleir består av oss fire som står for den daglige driften. På sommerleir samarbeider vi med superflinke leirledere og en strålende gruppe trenere. Disse får instruksjoner og oppfølging i tråd med Waka Wakas standarder.

Om Waka Waka

Vi er fire ivrige og engasjerte seilere som har sett hvilken enorm verdi sommerleir har for et seilforeningsmiljø. Den sikrer blant annet rekruttering, minneverdige sosiale aktiviteter og sommerjobb for unge aktive jolleseilere. Dette ligger i grunn for vår visjon – en sommerleir må være utgjøre en grunnpilar for å sikre tilvekst og livlig aktivitet i en seilforening.

Waka Waka sommerleir AS ble etablert ved årsskiftet 2019/2020, og tilbyr planlegging og evaluering av sommerleirer, samt klubbutvikling innad i seilforeninger. Bakgrunnen for vårt initiativ er å kunne bidra til rekruttering og uforglemmelige opplevelser innen den idretten vi elsker. Vi har vokst opp med seiling som en viktig del av livene våre, både som seilere og trenere.

Før Waka Waka hadde vi allerede ansvaret for sommerleiren til Bærum Seilforening. Denne har vi nå hatt ansvaret for siden 2014. I 2021 startet vi vårt samarbeid med Nesodden Seilforening. Dette gjorde at vi bidro til å arrangere sommerleir for totalt 679 barn i 2021.

Dette er oss

Gard Jakob Ørka

Gard startet seilkarrieren på optimistkurs i Bærum Seilforening. Gjennom sin fartstid har han vært gjennom nesten like mange båtklasser som sommerleirer. Allerede i 2014 fikk han hovedansvaret for sommerleiren til Bærum, og har siden satt sitt preg på den. Gard har engasjement for alt og alle i foreningen, og er alltid på jakt etter bedre løsninger. Til daglig studerer Gard juss ved UiO.

Hedevig Nilsson

Hedevig er en dreven tomannsjolleseiler. Hun har flere år som trener, sommerleiransvarlig og hovedtrener bak seg, og er ekspert på å følge opp trenere og utvikle dem. De siste årene har hun bygget kompetanse fra å sitte i styrer og forbund. Deltakerne opplever Hedevig som trygg og rolig både for store og små. Til daglig er Hedevig pedagogisk leder i barnehage.

Tarjei Mo Batalden

Tarjei er en erfaren jolleseiler fra Bærum. Han har mange års erfaring som trener, og har vært sportslig leder i Bærum Seilforening. Han er også styremedlem i Norges Seilforbund, og tar alle bilder for oss. Til daglig er Tarjei journalist og videoprodusent.

Henrik Andersen

Henrik er en erfaren seiler fra Nesodden, med flere internasjonale mesterskap bak seg, både som seiler og trener. Henrik har vært befal i Forsvaret, og står i spissen for vår utvikling og kompetanseheving av nye leirledere. Til daglig jobber han som sivilingeniør i Aarhus i Danmark.

Trenerne våre

Trenerne på Waka Waka-sommerleirer er ofte ivrige seilere fra foreningen. Vi legger vekt på at trenerne skal ha:

  • Trenerkurs og -sertifisering fra Norges seilforbund

  • Tidligere erfaring som trener

  • Egen seilerfaring og kunnskap

  • Waka Waka-kurs spesielt for sommerleir

  • Båtførerprøven

  • Livredningskurs

  • Ren politiattest

Dette er våre viktigste oppgaver

Seilglede, engasjement og tillit

Vårt mål er at alle på sommerleir skal ha en god opplevelse, trives og lære seiling. Dette gjør vi ved å bli kjent med alle, og ta deltakerne på alvor. Vi støtter og motiverer når det trengs, og utfordrer dem som ønsker det.

Foreldre og foresatte skal også være trygge på at barna er et trygt sted. Derfor er det en av oss som tar telefonen når du ringer, og som svarer på spørsmål på e-post. Vi er også på brygga om sommeren, og bor med barna på overnattingsleir.

På vannet har vi klare sikkerhetsrutiner, og vurderer sikkerhet på hver aktivitet, både i planlegging, gjennomføring og som evaluering. Våre svært sjeldne skadetilfeller er takket være grundig sikkerhetsarbeid.

Brettkurs

Lær å beherske brettet eller finpuss teknikken du allerede har opparbeidet. Hovedvekt på brettseiling, men med gode muligheter for å prøve seg i ulike jolletyper og SUP.

 

Alder: 10 – 15 år.

Pris: 3 600,-

RS Fevakurs

Prøv deg i en jolle som er kjapp og spennende, eller finpuss teknikken. Fartfylt og morsom seiling i tomasnnsjolle med ledelse av flinke instruktører. Litt teori, mye tid på vannet og mulighet til en dukkert og moro.


Alder: 10 – 15 år.

Pris: 3 600,-

Optimistkurs

Lær å seile Optimistjolle i trygge og organiserte forhold, eller finpuss ferdighetene du allerede har lært deg. Det er selvfølgelig masse bading, andre vannsportaktiviteter og lek i tillegg til seilingen.


Alder: 8 – 13 år.

Pris: 3 600,-

Overnattingsleir

Utfordre deg selv på ulike typer joller, brett, båter og mye annen sommermoro. Leiren har fokus på opplevelser og samarbeid gjennom seiling og ekspedisjoner til øyene i nærområdet. Vi skaper de beste sommerminnene i et trygt og sikkeret miljø. 

Leiren går over 5 dager på øyen, Ytre Vassholmen. Alle måltider serveres av trenerne. 


Alder: 10 – 15 år.

Pris: 5 600,-