Bærum Seilforening

Bærum Seilforening inviterer til Vassholmen Sommerleir! Vi retter fokus mot seiling, trygghet og sikkerhet på vannet, samtidig som vi vil ha det gøy og skape seilglede.

Det kreves ingen forkunnskaper om seiling, og deltagerne benytter klubbens joller og brett. Sommerleiren er et tilbud både til barn og ungdom som har seilt tidligere, og for dem som ønsker å prøve seiling for første gang.

Alle trenere på sommerleiren har mye erfaring med seiling og god kompetanse til å lære bort. De eldre trenerne som har ansvar for gruppene har gjennomgått flere relevante kurs deriblant trenerkurs og livredningskurs.

Leirer på Vassholmen Sommerleir

Utfordre deg selv på ulike typer joller, brett, båter og mye annen sommermoro. Leiren har fokus på opplevelser og samarbeid gjennom seiling og ekspedisjoner til øyene i nærområdet. Vi skaper de beste sommerminnene i et trygt og sikkert miljø.

Seilere og trenere bor sammen på Ytre Vassholmen, med utsikt utover hele Oslofjorden.
Alle måltider serveres av trenerne. Kiosk hver dag.

Levering mandag kl. 10 i Bruksveien 83 på Snarøya.
Henting fredag kl 14.30 samme sted.
Alder: 10 – 15 år.
Uke 27 er spesielt tilpasset 13 – 15 år.

Pris: 5 900,-
(Uke 29-30): 5550,-

Bli kjent med verdens mest populære seilbåt for barn: optimistjollen. Deltakerne seiler alene eller flere ombord i hver båt, og spiser lunsj på land hver dag.

Vi lærer det mest grunnleggende om seiling, båthåndtering og vind. Det blir mye tid til bading, lek og aktiviteter. Fast øytur hver onsdag, med grilling.

Kl. 09 – 16 hver dag, mandag – fredag.
Sarbuvollen på Høvik.
Alder: 8 – 13 år.

Pris: 3 800,-
(Uke 29-31): 3450,-

Prøv deg i en tomannsjolle som er kjapp og spennende, eller finpuss teknikken.

RS Feva er en fartsfylt og morsom båt. Kurset er under ledelse av flinke trenere. Litt teori, mye tid på vannet og mulighet til en dukkert og moro.

I Bruksveien 83 på Snarøya, kl. 09-16.
Alder: 10 – 15 år.
Pris: 3 800,-
(Uke 29-31): 3450,-

Lær å beherske brettet eller finpuss teknikken du allerede har opparbeidet. Hovedvekt på brettseiling, men med gode muligheter for å prøve seg i ulike jolletyper og SUP.

I Bruksveien 83 på Snarøya, kl. 09-16.
Alder: 10 – 15 år.
Pris: 3 800,-
(Uke 29-31): 3450,-

Praktisk info

Dagsleir (optimist-, RS feva- og brett-kurs) arrangeres i 2023 alle ukene i skolens sommerferie, fra uke 26 til 33.

Tidspunkter er mandag til fredag, kl. 09:00 – 16:00

Overnattingsleir arrangeres også alle ukene, 26–33. Overnattingsleirene starter mandag kl. 10.00 i Bruksveien, og er ferdige fredag kl. 14.30 samme sted. Se mer om overnattingsleiren i boksen over, eller bilder nederst på siden.

Deltagere må være svømmedyktige. Vest er påbudt til enhver tid mens vi seiler, kullseiler eller ferdes i motorbåt.

Båttransport mellom de ulike henteplassene og anleggene gjennomføres av en trener. Vi henter på bryggen fra 08:30, og kjører barna til korrekt sted for påmelding. Vi venter til alle har kommet, eller klokken er blitt 08:50. Tilbudet kan benyttes av alle deltagere på dagsleir og koster 400,- tur/retur hele uken! Dette gjelder mellom Veritas, Sarbuvollen og Bruksveien.

På dagsleir møtes vi kl. 09, seiler omtrent til kl 11.30, spiser lunsj på land, og får en ny økt med seiling eller andre aktiviteter fram til vi er ferdige kl. 16.00.

Smart å ha med

 Vannflaske, solkrem, solbriller/caps, vest, matpakke, badetøy, håndkle, ekstra skift, regntøy og ullundertøy (det kan bli kaldt om sommeren også).

Seiltøy kan være våtdrakt, badeshorts, vindjakke, regnbukse – avhenger av temperaturen i vannet og lufta. Vi anbefaler ikke å seile i jeans/olabukse, joggebukse, store bomullsgensere. Alt seiltøy må tåle å bli vått av både regn og sjø. Ha med ekstra skift av både seiltøy og tørre inne-klær.

Til overnattingsleir sendes det ut en egen pakkeliste i forkant av leirstart. Inkluderer sengetøy/sovepose, ekstra seil-/utetøy og innetøy.

Vi sender ut epost med informasjon 1-2 uker før leirstart.

Hvordan er det å være på overnattingsleir?

På overnattingsleir er ingen dager like. Det er fullt kjør fra morgen til kveld, med seiling, bading, vannski, wakeboard, utforskning, måltider og annen moro.

Dagsprogram

  • 08.15: Frokost
  • 09.20: Første økt med aktiviteter, vanligvis på vannet
  • 12.30: Lunsj
  • 13.50: Andre økt, vanligvis på vannet
  • 17.00: Middag
  • 18.00: Åpen kiosk
  • 18.30: Tredje økt, vanligvis på land
  • 21.30: Legging

Tidsprogrammet justeres vanligvis litt gjennom uka, og aktivitetene er avhengige av været.

All mat serveres av trenere.

Lurer du på noe? Se kontaktinformasjon nederst på siden. 

Brettkurs

Lær å beherske brettet eller finpuss teknikken du allerede har opparbeidet. Hovedvekt på brettseiling, men med gode muligheter for å prøve seg i ulike jolletyper og SUP.

 

Alder: 10 – 15 år.

Pris: 3 600,-

RS Fevakurs

Prøv deg i en jolle som er kjapp og spennende, eller finpuss teknikken. Fartfylt og morsom seiling i tomasnnsjolle med ledelse av flinke instruktører. Litt teori, mye tid på vannet og mulighet til en dukkert og moro.


Alder: 10 – 15 år.

Pris: 3 600,-

Optimistkurs

Lær å seile Optimistjolle i trygge og organiserte forhold, eller finpuss ferdighetene du allerede har lært deg. Det er selvfølgelig masse bading, andre vannsportaktiviteter og lek i tillegg til seilingen.


Alder: 8 – 13 år.

Pris: 3 600,-

Overnattingsleir

Utfordre deg selv på ulike typer joller, brett, båter og mye annen sommermoro. Leiren har fokus på opplevelser og samarbeid gjennom seiling og ekspedisjoner til øyene i nærområdet. Vi skaper de beste sommerminnene i et trygt og sikkeret miljø. 

Leiren går over 5 dager på øyen, Ytre Vassholmen. Alle måltider serveres av trenerne. 


Alder: 10 – 15 år.

Pris: 5 600,-